Kantoorgebouw Pharos

Wat is bijzonder aan deze toepassing?

De gevel heeft een innovatief karakter vanwege de duurzame componenten en de slimme sturing die geïntegreerd wordt in de vliesgevel, ook wel de Smartskin genoemd. Het bedrijf PHYSEE heeft de Smartwindow componenten geleverd die energie opwekken en met sensoren de gevelfuncties kunnen aansturen voor een aangenaam klimaat. Daarbij wordt het gecombineerd met Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met interne motor (jaloezieën tussen glas). De ruiten bestaan uit dubbelglas met een in de afstandhouder geïntegreerde fotovoltaïsche cel (PV) plus sensoren die temperatuur, licht, luchtdruk en luchtvochtigheid kunnen registreren. Met die data kunnen al dan niet in het kozijn geïntegreerde gevelfuncties worden aangestuurd. Toegepast glas: Totaal 1350 m² Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ SI1A waarvan 750 m² is samengebouwd met Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met interne motor en de Smartwindow van PHYSEE

Over het project

Cube Architecten vertaalde de 4 algemene Pharos thema’s Maximum Health, Zero Waste, Total Energy en Vibrant Community in een architectonische uitwerking gebaseerd op verbinden, verzachten en verrijken. Doel was een verbindend uitnodigend gebouw te creëren dat zijn steentje bijdraagt aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving, door energie opwekkende gevels, slimme ramen en veel groen.
Cairn Real Estate Amsterdam was de opdrachtgever voor dit project, Coare realisatie/ASWA Architecten waren verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en Alkondor Hengelo heeft de engineering, levering en montage verzorgd (samen met PHYSEE).

Ingestuurd door

Pilkington Nederland B.V