Krinkels B.V.

Wat is bijzonder aan deze toepassing?

Concave/convex gevelbeglazing In de buitengevels zijn zowel hol als bol gebogen zonnewarmtewerende ruiten toegepast. Bij zonnewarmtewerend isolatieglas bevindt de coating zich op positie 2 (de spouwzijde van de buitenruit). Vooral het productieproces om dit type hol (concave) te buigen, én zonder vertekening in het glas, is in verband met het niet beschadigen van de coating, zeer bijzonder. Product: CLIMAPLUS COOL-LITE XTREME70/33

Over het project

De Krinkels Groep kreeg van de gemeente de mooie locatie toegewezen, met als voorwaarde dat het gebouw beeldbepalend zou worden.
Paul de Ruiter Architects ontwierp dit prachtige transparante en duurzame hoofdkantoor dat naadloos overgaat in de zorgvuldig aangelegde natuurlijke omgeving van het landgoed. Centraal in het ontwerp staan een stressvrije omgeving, een aangenaam binnenklimaat en vooral het welzijn van de medewerkers. “De kracht van het energiezuinige gebouw schuilt in de eenvoud, de transparante glazen gevel en de rijk begroeide daken.”
Het gebouw bestaat uit twee lagen. Het entree leidt naar een cirkelvormig atrium met groot rond dak dat vrij spel biedt aan natuurlijk daglicht.

Ingestuurd door

GLASSOLUTIONS B.V.