KWF wilhelmina bos Dronten, Glas monumenten met keramische bedrukking

Wat is bijzonder aan deze toepassing?

Nederland

Over het project

Aanleg van het bos
De aanleg van het Koningin Wilhelminabos is begonnen op 9 december 2000 met de eerste ‘Bomen voor het Leven’-dag. Het bos ligt in de noordpunt van het Roggebotzand bij Dronten tegenover Kampen. De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het bos in 1999 aangeboden aan het toen 50-jarige KWF. Na 20 jaar was het bos vol.

Gedenkplek
“Een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden.” Zo beschreef een bezoeker de Gedenkplek in het Koningin Wilhelminabos. Op deze Gedenkplek staan glaspanelen met namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden. Namen die de herinnering levend houden.

Rondom de Gedenkplek vormt zich nu een bos van ruim 25.000 Gedenkbomen. Dat bos symboliseert het leven. Het groeit, biedt beschutting, sterft af en geeft daarmee leven door. Het bos biedt ook rust en ruimte voor onze herinneringen, voor vreugde, voor verdriet.

Klein monumentje
Het Koningin Wilhelminabos herbergt inmiddels namen van duizenden mensen. Elke naam op een glaspaneel bij de Gedenkplek is een klein monumentje. Een monumentje voor iemand die is overleden aan kanker. Voor iemand die anderen zo dierbaar was, dat zij de herinnering aan hem of haar op deze manier levend willen houden.

Ontwerp
Het bos werd aangelegd naar een ontwerp van Carolien van de Bles en Linda Hollander. Zij maakten dit ontwerp als afstudeeropdracht voor hun studie Bosbouw aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp. 

organisatie

Nissink Business Glass bv